Retraite met paarden als spiegel van de ziel

Met plezier organiseren wij voor de 5e keer in de zomer van 2018 onze retraite met paarden als spiegel van de ziel, als midweek.

Retraite_paardalsspiegel_DCpaardencoaching

Wat kun je verwachten?

Een mooi, verzorgd programma in een kleine groep op de sfeervolle locatie van boerderij de Meiberg in Berg en Dal. (H)eerlijke, gezonde maaltijden worden voor je bereid. De prachtige natuur van Berg en Dal brengt rust. De vriendelijke IJslandse paarden én professionele begeleiding zijn de overige elementen voor een midweek vol ontspanning en bezinning.

Een warm welkom

Op maandag ben je vanaf 16.00 uur van harte welkom op boerderij de Meiberg. De boerderij ligt aan de rand van het rijke bos “de But” tegenover het Afrikamuseum. Je kunt dan alvast acclimatiseren. We starten om 17.00 uur met het programma.

Praktische informatie

    • Datum midweek: zomer 2018  € 595,-
    • Begeleiding: Gerda Dekker en paardenassistent Selma Vellinga.
    • Kok en gastvrouw: Jacqueline Dekker.

Het programma


Programma in vogelvlucht

Je gaat verschillende vormen van paardencoaching ervaren en beleven zoals natuurlijk leiderschap en systematisch werken met paarden. Je leert de paarden kennen op verschillende manieren. Lees over de cursus: “Ontdek paardencoaching”, op mijn site, je kunt dan nog meer lezen over de paardencoaching in deze verwenweek. Daarnaast heb je tijd voor jezelf, wandelingen en is er ruimte voor ontmoeting. In de ochtend doen we body balance en Chi Gong, meditatie oefeningen om de dag mee te beginnen. Vaak sluiten we daar ook mee af.

Net als vorig jaar staat de hartelijke gastvrouw, tevens toegewijde kok en musicienne voor je klaar. Zij verzorgt de smakelijke en gezonde maaltijden in de boerenkeuken. Verder zal zij de piano bespelen en een stem- en zangworkshop geven voor de liefhebber. Een extra dimensie! Er is ruimte voor b.v. een tarotkaartsessie en verschillende meditatievormen. Om echt stil te worden is er op woensdag is er een stiltedag. Met ons maak je je eigen programma, zoals bijvoorbeeld een stiltewandeling met de paarden, schilderen, schrijven, lezen. Ook bieden we de mogelijkheid van paardrijles bij Marian Dries, verder is het Afrikamuseum op een steenworp afstand de moeite van een bezoek waard.

Programma van dag tot dag

Maandag:
Aankomst tussen 16.00 uur en 17.00 uur.
17.00 uur Kennismaken met elkaar,  we bespreken de thema’s en het programma van de week.
Circa 18.30 uur: avondmaaltijd,
Avond: wandeling met de paarden door het bos van Berg en Dal.

Dinsdag:
Ochtendmeditatie.
Natuurlijk leiderschap met de IJslanders met boerenlunch in de wei.
Avond: Zangworkshop met Jacqueline:   inleiding op de stiltedag, met live pianomuziek.

Woensdag:
Stiltedag. Ochtendmeditatie.
Werken met een persoonlijke vraag: systemisch werken met paarden,  in kleine groepjes.
Ook enkele uren voor je eigen programma, ochtend of middag.
Avond: het breken van de stilte met piano.

Donderdag:
Ochtendmeditatie.
Op zoek naar de Konikpaarden, een prachtige kuierwandeling door een ongerept natuurgebied bij de Waal.  Daarna koffie drinken bij Oortjeshekken, het oudste huiscafé van Nederland.
Avond:  oogsten/tarotkaart.

Vrijdag:
Na de ochtendmeditatie en het ontbijt, afscheid van de paarden, na de lunch  weer naar huis.

Data Mail ons


Aanmelden DCbericht

* verplicht
DCbericht komt maximaal 4x per jaar uit.

Lees ook de eerder gestuurde nieuwsbrieven:

Het DCwinterbericht | januari 2017 Het DClentebericht | mei 2016 Het DCwinterbericht met nieuwjaarswens! | januari 2015 Het DCzomerbericht met zomertips! | juli 2014 Het DCwinterbericht! | feb 2014 Het DCbericht najaar! | sept 2013