Aanbevelingen

Gemma Bokkers
Alliander Adviesgroep
The Horse Farm
Ontdek paardencoaching

Hieronder vind je een review van Jessica Kulkens, zij heeft Ontdek Paardencoaching gevolgd.

“Terugkijkend op de cursus blijven mij een aantal dingen bij. Ten eerste de prettige opbouw van de cursus. Gerda werkt als het ware van buiten naar binnen met de paarden. De buitenkant staat voor het gedrag. De binnenkant is onze emotionele binnenwereld. Dan volgt nog ons dieper interne systeem, onze inbedding.

Zo stond in de eerste bijeenkomst een stuk gedragsmatige invloed binnen de communicatie centraal. De paarden lieten hierin prachtig zien hoe een ieder stond in zijn/haar leiderschap. Ook de eigen individuele manier, van de deelnemers, van communiceren werd prachtig weerspiegeld. Gebruik van lichaamstaal en het natuurlijk gedrag van het paard werden in deze 1e bijeenkomst voor ons heel krachtig neergezet.

De tweede bijeenkomst stond meer in relatie met onze belevingswereld en emotie. Hier werd vooral het spiegelend vermogen van het paard heel duidelijk. Het was erg mooi om te zien hoe het paard bij een ieder anders reageerde.

De laatste bijeenkomst was gewijd aan het systeem. Gerda werd hierbij bijgestaan door een systeemtherapeute. Voor mij was deze bijeenkomst een hele leuke, want wie had er gedacht dat paarden humor hebben! Het paard gaf mij overduidelijk antwoord op mijn vraag, maar wel op een hele komische manier. Geweldig. Het gaf mij letterlijk ‘lucht’ door de luchtigheid van het paard. Niks zwaar gedoe. Gewoon, simpel en grappig.

Ik heb het gevoel dat ik even heb mogen ‘ruiken’ aan de mogelijkheden binnen de paardencoaching. Zeker hoop ik meer te mogen zien en ervaren binnen dit prachtige vak en het ooit zelf te kunnen toepassen en uitdragen.”

Jessica Kulkens