Systemisch werken met paarden

Als je niet verder komt met je onderzoek, of je loopt steeds tegen dezelfde problemen op, dan kan het zijn dat de antwoorden op je vragen dieper liggen. Met intra-psychisch en/of systemisch werk kun je deze antwoorden verkennen. Het paard toont wat nog niet gezien is en erkend wil worden.

Systemisch werken met paarden DCpaardencoaching

Verborgen antwoorden

Paarden zijn loepzuivere spiegels, zij stemmen af op zowel het individu als het systeem waar het individu deel vanuit maakt. Dit is hun eerste natuur, en komt voort uit een zeer hoog ontwikkeld kuddebewustzijn. Door enkele pioniers op het gebied van systemische paardencoaching zoals Ruud Knaapen, is onderzocht welke signalen het paard afgeeft in reactie op het systeem van de deelnemer naar aanleiding van een vraag en hoe daarmee te werken in de paardenbak.

De systemische wetten, ontdekt in het opstellingenwerk van Hellinger, zien we ook terug in het werken met paarden. Wij als begeleiders weten nooit wat zich wil openbaren. Het enige wat we doen is waarnemen en de deelnemer helpen te duiden wat waargenomen wordt. De onderliggende dynamiek van een patroon kan op deze manier onderzocht worden.

Gerda Dekker werkt regelmatig samen met ervaren collega systeemcoaches.

Open avond

Regelmatig organiseren wij een open middag of avond Systemisch Werken. U kunt zich hiervoor aanmelden, zie de agenda voor de eerstvolgende data.

€75,- per middag of avond – mét of zonder inbreng van een vraag.
Ook op aanvraag.

Data Systemische Aufstellung mit Pferden Wilt u zich aanmelden? Stuur dan een e-mail naar info@dcpaardencoaching.nl.


Overig aanbod